harardittlivmy

Djup&tacksam

Publicerad 2012-02-29 20:03:01 i Allmänt,

Sitter i min säng i Tullinge, lyssnar på musik, fyller i ansökan om bidrag för Bygdegården och bara njuter. Trots att jag är sjuk och inte fysiskt på topp, så mår jag förbannat bra (till skillnad från igår när jag var ynkligast i världen).

Jag kan tame tusan inte klaga på nånting idag, för så jävla bra är det. Jag omger mig av människor som betyder mycket i mitt liv, både gamla som nya bekantskaper. Och de jag inte träffat på länge vet jag finns där och betyder lika mycket när vi väl ses. Nej, jag tar dem inte för givet men jag vet att den sortens vänskap inte behöver daglig vård, den klarar sig bra ändå.

Jag vet att jag sagt det förr, och det här är garanterat inte sista gången jag säger det: utan mina nära och kära vore jag ingenting. Det är ni som får mig att utvecklas och vilja växa. Utan er kärlek och ert stöd skulle jag inte vara där jag är idag och framförallt inte tro på mig själv på det sätt jag gör idag. Tack. Tack för att ni tror på mig så jag kan tro på mig själv.

Nu blev det här värsta djupa inlägget, men jag känner mig lite djup idag. Djup och tacksam.


Ynklig&sjuk

Publicerad 2012-02-28 21:24:00 i Allmänt,

Hur kan det komma sig att jag alltid blir så förbaskat ynklig när jag är sjuk och pratar med antingen mamma, pappa eller Per i telefon? Har nyss lagt på luren efter att ha pratat med Per och med ens börjar tårarna rinna ner för mina kinder. Jag vill inget hellre än att krypa upp i hans famn och att han ska stryka mig över håret och säga att allt blir bra. Precis som på film. Eller att mamma och pappa ska bädda ner mig i sängen och pussa mig på pannan så kärleksfullt som när man var barn. Det suger att vara ensam när man är sjuk. Det suger att vara ensam i stort sett jämt för den delen!

Nu är min hemlängtan större än någonsin, så därför tänker jag dra täcket över huvudet och inte komma fram förrän imorgon!

Tajkons

Publicerad 2012-02-28 11:44:39 i Allmänt,

Efter en helg tillsammans med hela ligan Åstrand är jag tillbaka i vardagen igen. En helg som bjöd på middagar/luncher på fina restauranger med släkten Åstrand, middag i form av hämtmat på hotellrum, pubhäng med Perras syskon och mina klassisar, soffhäng hemma i Tullinge och trängsel på stan med tusentals andra människor. Igår var pendeln försenad till jobbet och idag ligger jag hemma tillsammans med Eskil och mina ömmande urinvägar. Hade nästan glömt hur smärtsamt urinvägsinfektion är.

Igår gick jag och Chris på releasefest för Sundsvallsbandet OH MY! på Obaren. Ett riktigt nice ställe som vi genast fattade tycke för. Vi planerade att göra ett nytt besök på torsdag men jag kanske får tänka om då min urinvägar verkar vilja att jag ska röra mig minsta möjliga.

Nu ska jag och Eskil återgå till vårt filmtittande och jag ska dricka litervis med vatten. På återseende!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2527128/images/2012/pic_191564971.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2527128/images/2012/pic_191565070.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2527128/images/2012/pic_191565079.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2527128/images/2012/pic_191565092.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2527128/images/2012/pic_191565096.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2527128/images/2012/pic_191565109.jpg" class="image">

1-0 solen

Publicerad 2012-02-23 23:24:21 i Allmänt,

Konstigaste vädret någonsin idag. Först toksnöade det när jag gick till jobbet. Lagom tills jag kom fram sken solen och våren gjorde sig påmind. Jag firade plusgraderna med att bära skinjacka och därmed slopa dunjackan. Har i övrigt haft en riktigt lugn dag på kontoret med lunchshopping (alla ville ha en lika fin hatt som mig!) och burgare. Dagens hetaste samtalsämne på kontoret har varit bröllop och framförallt när jag påstod att jag inte ska gifta mig. Då blev det fart på diskussionen.

Väl hemma i Tullinge trodde jag att jag lyckats låsa ut mig själv. Turligt nog hade jag inte det. Tvättning, städning och middag med Malin har jag sysselsatt mig med under kvällen. Nu längtas jag bara tills imorgon när jag får träffa Perra och hans familj!! Därför avrundar jag här och säger godnatt.


Några öl senare

Publicerad 2012-02-22 23:37:25 i Allmänt,

Är nyss hemkommen från Teammiddag hos Elisabeth (om man räknar bort att jag hunnit dricka resorb, tvätta bort sminket, borstat tänderna och klippt tånaglarna). Har haft en helt fantastisk kväll med teamet och känner att jag verkligen inte längtas tills den här tiden är över. Jag har ju precis börjat vänja mig vid storstaden och hur det funkar här (OBS endast grundläggande).

Träffade också Clara och Joppa idag. Himla skoj faktiskt. Ska bli kul att få hänga lite mer med henne nästa vecka. Dessutom har jag lagat min telefon (ÄNTLIGEN!!!) idag och blivit månadsgivare för läkare utan gränser! Det ni. Det ät vad jag kallar en bra/nyttig dag.

Nu ska jag sova, så jag är pigg och fräsch imorgon när det är dags för jobb. Har som mål att vara piggare än Ebba, så hon kan sluta mobba mig.

Ha't

wö wö wö

Publicerad 2012-02-21 13:54:21 i Allmänt,

Den här veckan kommer på riktigt bli oslagbar, känner jag redan nu. Ikväll ska jag och Frida ut på bus. Onsdag har vi teammiddag med kollegorna på Prat. Till helgen kommer svärisarna och Perra ner till storstan och hänger med mig. Och på måndag ska vi gå på releasfäst, jag och Frida. Hur grymt låter inte det här?!

Have to go - work calls!

Lugnt veckoslut och kommande bravader

Publicerad 2012-02-20 23:08:47 i Allmänt,

Klockan 21 i fredags anlände jag till (i?) Järvsö som utlovat. Väl där blev det en snabbvisit hos bror&anna för att hälsa på familjen. Sen skjutsade far mig till Erika där tjejerna väntade. Kramar och vin hann vi med innan det blev en sväng på Condis. Ungefär där slutade min kväll, nöjd och belåten efter att fått träffat vännerna och familjen.

Lördagen bestod av soffhäng, fotboll/skidtittande och årsmöte med bygdegården. Jag är nu officiellt ordförande i föreningen. Med titeln tillkom också en bamsestor portfölj samt en klubba. Känner mig ascool.
Efter middag med mor&far i Ljusdal och födelsedagsfika hos faster gjorde jag pojkvännen sällskap hos Oskar&Lina där film stod på agendan.

Söndagen var desto segare. Lunch till frukost (det bästa!) och en tupplur på soffan hos svärisarna. Ett snabbt besök av Oskar&Lina hanns också med innan vi begav oss till Hudik.

Där kramades vi mest i soffan och gruvades inför att behöva skiljas åt igen. Idag har jag jobbat och lagat mat, typ. Och pratat med Frida å tripplat håret i 1,5 timme (!!!). Fin helg och start på veckan. Jag har en himla bra känsla i magen inför den kommande veckan. Den kommer bli storslagen, det vet jag!

Nu ska jag titta på en film som Andréa så stolt lagt ut på Facebook innan jag ska sova. Hörs hej.

Bussresornas bussresa

Publicerad 2012-02-17 16:55:39 i Allmänt,

Sitter på bussen Lodjuret som lovat att anlända i Järvsö klockan 21 ikväll. Fram tills dess kommer jag sysselsätta mig med Twitter, bloggen, mina förnödenheter och det bästa av allt, att sova!

Bussen är, som vanligt en fredag eftermiddag, knökfull. Om den likt alla andra bussresor jag varit med om kan bjuda på roliga citat och floskler så kommer den här resan gå snabbt. Hoppas.

Nu längtas jag bara efter att få kramas med mina nära och kära hemma och mitt kaffe som väntar. Vi hörs vänner.

Vikingar, familj och huvudvärk

Publicerad 2012-02-17 00:14:25 i Allmänt,

Rubriken sammanfattar min dag ganska bra tycker jag. Är precis hemkommen från Ekerö. Det är alltid lika kul att hälsa på familj och idag var jag hemma hos Emelie och Jimmy. Himla mysigt. Något som var mindre mysigt var min huvudvärk som ständigt gjorde sig påmind under hela eftermiddagen och kvällen.

Dagens pressevent var en upplevelse jag sent ska glömma. Förutom att det var kul att se det ur ett PR-perspektiv så var det också skitkul att se själva restaurangen och allt som hörde där till. Personalen, lokalen, inredningen, servisen och alla dessa detaljer. Trots att jag inte smakade på maten kan jag verkligen rekommendera alla att besöka detta fantastiska ställe. Alltså - Aifur i Gamla Stan.

Nu ska jag sova innan min huvudvärk tar knäcken på mig. Imorgon kommer jag att ha massor av tid att blogga på bussen. Hörs då!

Hälften kvar, hälften klart

Publicerad 2012-02-15 20:18:10 i Allmänt,

Jag sitter i köket "hemma" i Tullinge och ser på när resten av min tillfälliga familj lagar mat och stökar på. Jag trivs här. Väldigt bra faktiskt. Det enda som är jobbigt är ju saknaden efter pojkvännen, men det som inte dödar det härdar har jag hört. Att Frida och de andra brudarna på Sveavägen dessutom tar in mig i deras lilla familj gör att jag härdar ut. För tiden går ju snabbt när man har roligt, och det kan man minst sagt säga att vi har.



På fredag har jag avverkat halva min tid här i Stockholm. Jag tänker inte tjata mer i hur snabbt tiden går, men ja det går fruktansvärt snabbt. Jag trivs inte bara i hemmet utan också som fisken i vattnet på arbetsplatsen. Idag fick jag en förfrågan att följa med på ett pressevent under morgondagen. Inte vilket pressevent som helst heller, utan ett pressevent på Aifur (för er som inte vet vad Aifur är, så är det E-type's Jag är galet peppad och ser fram emot morgondagen galet mycket. Efter jobbet ska jag dessutom åka och hälsa på hemma hos Emelie och hennes kille. En kväll som alltså inte kan bli annat än bra.

Till helgen åker jag hem till Järvsö och avverkar ett årsmöte med Bygdegården, myser med familjen och träffa vänner som varit utomlands i många månader. Det ska bli riktigt kul att sätta igång med arbetet kring Bygdegården på riktigt. Engagera befintliga medlemmar, rekrytera nya, anornda härliga fester och allt annat som ligger inplanerat. Jag kan knappt bärga mig! Att jag dessutom kommer få träffa Erika, som varit borta alldeles för länge nu, känns ju helt underbart. Längtar tills jag får krama om henne och höra henne skratta igen.

Förutom att jag blivit gravt kaffeberoende under mina veckor i Stockholm har jag också blivit en post-it och tops missbrukare. Eller ja topsen har alltd varit en hårt åtgången produkt i mitt hem. De går åt som smör i solsken. Mindre bra för miljön, men väldigt bra för minnet (att överkonsumera post-it lappar).





Imorgon kommer Clara äntligen ner till storstan och kommer tillbringa lite tid här framöver. Förhoppningsvis kommer vi kunna träffas och umgås under våra redan fullspäckade kvällar i huvudstaden.

Och för att avsluta detta inlägg så vill jag bara tillägga att ni inte behöver vara oroliga (med tanke på mordet som nyss skett i Tullinge) för min del. Det ska tydligen ha skett i den andra delen av stan och dessutom bor jag i den "lugnaste delen av stan". So don't you worry about me.







[MyFransson]

Melodifestivalen

Publicerad 2012-02-11 19:29:24 i Allmänt,

Det är lördag, igen. Imorse var jag och tränade tillsammans med familjen Larpe. Lite gym och bastu gjorde susen för min trötta kropp. Väl hemma bakades det både bröd och kladdkaka innan jag råkade somna framför en Disneyfilm och inte vakna förrän 2 timmar senare. Nu inväntar jag Melodifestivalen (trodde väl aldrig att jag skulle titta på det frivilligt) och myser ner mig under täcket med en kopp te.


Sleep over

Publicerad 2012-02-08 19:03:59 i Allmänt,

Ikväll ska jag sova över hos Frida på Sveavägen, i äkta pyjamasparty stil. Hon lagar mat och sen planerar vi att gå på långprommis.

Imorgon ska jag och den andra praktikanten gå på frukostutbildning. Spännande. En fika med den gästande Wallers ska också planeras in innan jag beger mig hem till Tullinge och mitt rum igen.

Nu luktar det mat i hela lägenheten. Mmmm. Det är bra att Frida göder mig!

Dör trötthetsdöden

Publicerad 2012-02-07 06:11:37 i Allmänt,

Klockan 05.52 klev jag ombord på det tåg som ska ta mig tillbaka till Stockholm och praktiken. Har haft en helg hemma i Järvsö/Hudiksvall. Den var bra, nästan lite för bra. Nu är jag dock laddad inför kommande veckor med praktik och mer skoj! Hit me!

Kan berätta mer om helgen och mitt möte sen, men nu ska jag sova en skvätt.

Hörs vänner

Om

Min profilbild

My Fransson

Tjejen med hjärtat i Järvsö, lägenhet i Sundsvall och sambo i Hudiksvall. Har som mål att bli bra på kommunikation och PR. Brinner för bygdegårdar och framförallt den i Skålbo.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela