harardittlivmy

Fattig jävla student jävel

Publicerad 2011-12-30 12:58:20 i Allmänt,

Betalade räkningarna innan vi satte oss i bilen mot Järvsö. Är sur som fan nu. Har inte ens 1000 kronor kvar att leva för och januari har inte börjat än. Jag hatar att pengar kan få mig att må så här jävla dåligt. Samtidigt blir jag så förbannad för att jag låter mig själv bli arg. Jag har ju för allt annat som man kan önska. Någonsin.

Jag blir så frustrerad över att allt är så kommersiellt och materiellt. Men så "säger man ju emot sig själv" hela tiden när man menar på att det inte är pengarna som betyder nånting, samtidigt som man mår kattpiss när man inte har de där pengarna heller. Jag blir grå hårig på det här! AAAAHH!

[MyFransson]

Glädjetårar

Publicerad 2011-12-30 01:09:34 i Allmänt,

Är alldeles gråtfärdig. Under kvällen har jag: fått en egen tandborste i Bergby hos Hans&Malin (det är speciellt att få en egen tandborste hos folk), blivit lovad att jag blir gudmor till deras nästa barn (<3) och blivit utnämnd till toast madame vid deras kommande bröllop. Jag är så jävla överfull på känslor nu att jag snart går sönder. Ville bara berätta det här för världen eftersom detta betyder så sjukt mycket för mig.

Nu ska jag fälla några glädjetårar innan jag vaggar mig själv till sömns!
[MyFransson]

Mellandagsrea och annat tjafs

Publicerad 2011-12-29 13:01:35 i Allmänt,

Om en timme anländer det knökfulla tåget jag sitter på till Gävle. Det är jag och alla mellandagsreafirare. Jag ska dock undvika allt som har med stan och göra. Ska bara ta mig till Bergby där jag ska omge mig med familj och en massa kärlek.

Ikväll ska jag försöka övertala min bror att TVn är min och att jag ska spela Bingolotto, igen. Hoppas på storvinsten. Då jävlar. Då ska jag köpa upp allt som har med mellandagsrean att göra. Så jag slipper den, men ändå har den liksom. Förstått?

[MyFransson]

Mellandagarnas tidsfördriv

Publicerad 2011-12-28 15:41:28 i Allmänt,

Har precis lämnat Hudiksvall. Sitter på bussen mot Järvsö på order av min far. Han behövde nämligen hjälp med den nya TVn som han och mor köpt. Dock inte med att koppla in den, utan att möblera om i vardagsrummet. Med tanke på mängden tid jag lagt ner på att fundera kring alternativa lösningar för just det rummet kunde jag inte annat än att ta första bästa buss hemåt.

Lite om vad som hänt tidigare i veckan då. I söndags tog jag mig i kragen och gick upp till grannarna för att hälsa på. Där klappade vi på hästarna, drack te och pratade om många och fina barndomsminnen <3. När eftermiddagen närmade sig tog jag "den silvriga discokulan" och plockade upp Frida i Bollnäs. Vi styrde vår kos mot Söderhamn och Chris föräldrahem. Där bjöds det på middag och bubbel. Sprängmätta och glada drog vi in till stan och en förfest där jag träffade Greken (<3). Efter 1,5 år utan att ha träffats blev det många kramar och en hel del gymnasieminnen.

Jag och brudarna gjorde under natten Söderhamn osäkert och var förmodligen stans största pajasar. Måndagsmorgon var tung. Inget mer om det. Efter många timmar i Chris säng lyckades jag ta mig hem och möttes av ett strömlöst Järvsö där Gudrun härjat vilt.

Gårdagen var mest lugn tills det ramlade in 10 FIFA sugna grabbar. Då var det allt annat än lugnt på Storgatan 53 A. Jag fick tillslut lite kvinnligt sällskap då Eve kom på besök. Idag har grabbarna spelat fotbollscup och jag har agerat publik. Mysigt mellandags-tidsfördriv. Nu flyr jag fältet då grabbarna planerar att vinna cupen och fira med pompa och ståt.

Imorgon planerar jag att åka ner till Gävle för att gratta familjen Fransson/Karlsson som fyller år. Men först lite häng i Järvsö med familj och förhoppningsvis vännerna.


Julen

Publicerad 2011-12-24 12:54:14 i Allmänt,

Jaha, så var det jul igen.
Vi sitter hemma hos farmor och tittar på TV medan storebror sitter och läser upp underliga namn på platser och personer som till exempel Negerbyn, Mensträsk och Anusviken osv. Alltså hur tänkte man?!

Igår spelade vi Bingolotto enligt traditionerna, vann en ny bingolott och åt massor av godis och drack glögg.

Imorse vid frukostbordet diskuterade vi det här med julen och hur kommersiell den har blivit. Jag tycker det är synd att folk hatar, undviker och allmänt ogillar julen. Det är ju meningen att denna fina högtid ska handla om att ge varandra kärlek och visa omtanke. Min svägerska berättade om en familj som gav sin 12 åriga dotter en IPhone 4S i julklapp. Lite skevt med tanke på att det finns barn som inte en har mat på bordet.

I vår familj har julen ofta handlar om att mina föräldrar mått dåligt över att de inte kunnat ge oss alla de där julklapparna som vi ville ha då det inte var ekonomiskt möjligt. Samtidigt skulle de jobba, laga mat och vara trevliga julvärdar för släkten som kom till kvällen. När man är liten är det ju svårt att förstå varför de andra barnen i klassen kan få så fina julklappar medan jag själv inte fick de där sakerna. Det är svårt som barn att förstå pengars värde och att det krävs arbete för att faktiskt få de där pengarna.

Även fast det är svårt, tror jag att man som föräldrar måste sluta vara så jävla bekväm och förklara för sina barn att julen handlar om mer än bara presenterna. För visst är det så, att det är en tid för att bry oss om varandra och visa vår kärlek till våra nära och kära.

Så med dem orden tycker jag att vi har en riktigt god jul, släpper all stress som den innebär och bara bryr oss om varandra.

God Jul mina vänner <3
[MyFransson]

VÄRLDENS, UTAN TVEKAN, BÄSTA TISDAG

Publicerad 2011-12-21 09:21:37 i Allmänt,

Jag och Chris hängde på skolan, försökte knåpa ihop ett manus att lämna in inför dagens handledning. Det resulterade i ett brev där vi förklarar vår osäkerhet inför ämnet och några uppstaplade punkter. Förhoppningsvis räcker det.

Sen satt vi i timmar framför skoldatorernas webbkameror för att knäppa julkort. Det ledde till många skratt och kramp i magen.

Där någonstans ringde det på min telefon. Personen i andra änden ringde för att ge mig ett besked om praktikplatsen. Och ja, JAG FICK DEN!! Är så jävla glad och ser så himla mycket fram emot att få köra igång. Ge mig 16 januari nu!

Vi vandrade sen hem till Chris och käkade julskinkmacka. Och efter det blev det en sväng på stan.

Kvällen tillbringades hemma hos Evelina som bjöd på oxfilé, klyftpotatis och pepparsås. Ja ni läste rätt. En riktig jävla lyx middag. Till efterrätt blev det ostkaka (igen!) med hjortronsylt och grädde tillsammans med hjortronglögg. Där kan man snacka om vardagslyx!

Även under kvällen bjöds det på många och härliga skratt. Jag kan bara ännu en gång konstatera att jag har de finaste vännerna man kan önska sig. Jag tror att tomten givit mig en tidig julklapp. Den bästa någonsin!

Nu ska jag ta min stooooora packning och vandra ner på skolan. Sen ska jag tillsammans med Chris, Eve och Frida hoppa på tåget för att åka hem till vårt fina Hälsingland <3

[MyFransson]

En julklapp från fluffEve!

En jävligt bra dag helt enkelt

Publicerad 2011-12-19 15:49:01 i Allmänt,

Har precis varit på praktikintervju. Det kändes så himlans bra och nu håller jag krampaktigt tummarna för att de på byrån kände likadant.

För tillfället sitter jag på en bänk på t-centralen och väntar på Stina. Vi ska ta en kaffe och snickelisnacka innan jag tar bussen hem till Sundsvall.

Har ett sånt där moment när allt känns så jävla bra. Livet är bra fint. Jag är glad, mina vänner är glada, det är snart jul (fast jag inte riktigt kan förstå det), jag tokgillar min utbildning och det faktum att vi ska få ha 10 veckors praktik. Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag får den praktikplats jag vill ha!

Dagens bästa: att sova på ett tåg och vakna upp med musik i öronen och ett snötäckt landskap samt kramas och prata med Elin Persson! Och att få träffa Stina såklart. Och jultröjan som Chris köpte åt mig. En jävligt bra dag med andra ord!

[MyFransson]

Dan före dan före dan före dan före dan och så vidare ...

Publicerad 2011-12-18 19:12:30 i Allmänt,

Veckan har gått och jag är några dagar äldre. Sitter i soffan hemma i Hudik i väntan på att ta tåget till Gävle och sen ta mig vidare mot Stockholm. Imorgon ska jag nämligen på praktikintervju igen. Spännande. Nervöst. Men jag försöker tänka som så att jag inte kan visa dem mer än vem jag är.

Om 6 dagar är det julafton. 6 DAGAR! Vad hände med december folk? Trots att jag knappt hänger med så ser jag väldigt mycket fram emot den kommande "ledigheten" och tiden med familjen.

Fram tills dess är det bara att hålla ut och brottas med b-rapporten och praktiksökandet.

Vi hörs vänner
[MyFransson]

Ostkaka och jultradition pt.2

Publicerad 2011-12-14 15:21:59 i Allmänt,

1. Bondgården där mjölken hämtades och kalvarna slickade på mina fingrar.
2. Ostkaksgeggan står på avrinning. Vasslen ska bort.
3. In i ugnen en timme, i vattenbad.
4. Bort med den brända skorpan.
5. Ät allt det goda som fastnat under skorpan. OBS risk för förätning!
6. Pensla med saffransvatten och in i fem minuter till.
7. Klappa katten.


 

 

 

Ostkaka och jultradition

Publicerad 2011-12-14 14:05:58 i Allmänt,

Sitter på tåget mellan Hudik och Sundsvall med Musikhjälpen i öronen. Dör av skratt många gånger och blir lika ofta gråtmild över alla fina människor och deras insats för tjejers rätt att gå i skolan. Det värmer i lillhjärtat.

Igår skänkte jag faktiskt en slant till just Musikhjälpen. Min familj har nämligen kommit överens om att inte ge bort nå julklappar till varandra det här året, så jag skänkte en slant till flickorna som behöver dem istället.

Jag tänkte på det igår, att alla flickor borde någon gång i sitt liv få känna och ha det så bra som jag och många andra har det. En bra uppväxt med föräldrar som kan ta hand om dig, rätten att gå i skolan, inte bara grundskolan utan också gymnasiet och högskolan. Det är sjukt hur olika det kan se ut i världen. Att det handlar om vart man är född och tillståndet i det land man föds i.

Under gårdagen var jag hemma i mitt Järvsö och gjorde ostkaka med mamma. En fin tradition som är ett måste kring jul i vårt hem :)
Innan själva framställningen av ostkakan åkte jag och mamma för att köpa färsk mjölk på en bondgård. Jag fick flash backs från barndomen och klappade kalvar. Det var en fin dag.
Ostkakan ska jag bjuda mina Sundsvallsvänner på. Jag hoppas de kommer gilla min familjs tradition eller i alla fall tycka att det smakar gott.

Blåöga

Publicerad 2011-12-11 23:57:13 i Allmänt,

Lördag. Kårslaget. Öl för 5 kronor. Förlust för att vi inte utövade fusk. Ja det summerar väl eftermiddagen ganska bra.

Kvällen blev desto vildare. Förfest hos Therese och Lovisa. Malin spillde allt överallt och allt tycktes ha en koppling till Sandviken. Sjukt, men jävligt lustigt på samma gång.

Idag har jag haft en riktigt jävla bra dag. Lite sliten på morgonkvisten, men efter nästan en liter julmust och två rödbetasallad/köttbullsmacka var man människa igen.

Resten av dagen bakades det. Hemma hos Frida. Har nog inte gjort så mycket annat än att skratta idag skulle man kunna säga. Efter flera timmars bakning avslutade vi framför tvn där man visade ett program från Järvsö. Blev alldeles stolt över att se min vackra hembygd så där. Till och med morfars föräldrahem visades och så klart Lill-Babs. Coolt!

Slutligen tittade vi på Rio och Frida kastade apelsiner i ansiktet på mig (jag kan ha provocerat henne). En kul kväll och bra avslutning på en av de tyngsta veckorna på väldigt länge.

Imorgon är det en ny vecka, nya tag och en ny rapport att slakta. Vi hörs vänner.

Gammelkärring

Publicerad 2011-12-10 00:32:52 i Allmänt,

Tentan var lika hemsk som jag hade förväntat mig. Det är väldigt skönt att den är gjord, det dåliga är dock att risken för en eventuell omtenta är maximal. Bara att vänta och se.

Igår kväll firade vi att dödstentan var gjord med thaimat och en massa mys hemma hos mig. Det är ju helt fantastiskt vad fint man har det. Tacksamheten slår till igen och man kan inte annat än uppskatta allt fint i sin omgivning.

Idag har jag skrivit ett kick-ass CV med tillhörande personligt brev, med massvis av hjälp från Fridis <3. Nu är det bara hoppas att mottagaren tycker det ät lika bra som jag.
Under helgen planerar jag att skriva fler brev till andra mottagare som Chris <3 så fint hjälpt mig att hitta. Vad vore jag utan mina vänner?

Ikväll har jag blivit titulerats som gammelkärring då det tydligen bara är sådana som äter center, tycker det är coolt med dragspel, käpp och snygga midjeväskor. Det låter i och för sig ganska gammalmodigt när man radar upp dem så här, men i de sammanhang jag ser dem är de olika sakerna i min mening ascoola och super goda! Skämten om att jag är gammal fortsatte och det hela slutade med att mina vänner till och med började planera julklappar så som hemtjänsts hjälp, halkmatta till duschen, löständer och en käpp. De är bra roliga de där vännerna.

Nu tänker jag avsluta min fredag på topp med en vörtmacka och ett glas mjölk innan jag ska sova så jävla skönt och länge!

[MyFransson]

Herr Ågren är på besök

Publicerad 2011-12-08 01:08:02 i Allmänt,

Det är tenta om sju timmar. Dödsångest. Dum sak att ha ångest över. Men det skiter jag i just nu. Det som känns mest jobbigt för tillfället är att jag faktiskt måste hitta mig en praktikplats. Det är typ bara 40 dagar kvar. Panik. Hjälp!

Nu ska jag dock försöka tänka positiva tankar och somna icke arg. Sen ska jag tömma mig på all kunskap inom ämnet vetenskaplig metod under tentan imorgon. Därefter hade det suttit fint med en ledig eftermiddag, men icke! Då är det bara att ladda om och skriva ett PM som ska lämnas in på fredag. Sen ska hela, precis hela, fredagen ägnas åt att leta, söka och förhoppningsvis hitta en bra praktikplats!

Det är en plan i alla fall.
Vi hörs när ångesten har lagt sig och jag börjar bli människa igen.

PS: Chris fick en förändrad bild av mig idag. Från att vara en chill tjej som aldrig är arg till det värsta tentamonstret med aggressionsproblem! Vad händer med mig?!

PPS: jag längtar väldigt mycket efter pojkvännen. När han håller om mig och säger att allt ska bli bra då det känns jobbigt. Det är han bra på, att få mig lugn.

[MyFransson]

Stress

Publicerad 2011-12-07 13:28:44 i Allmänt,

Känner hur stressen panikartat börjar brusa upp. Plugg, icke befintlig praktikplats samt livet på sidan av.

Det kommer lösa sig, det är jag övertygad om, men det är vägen dit som oroar mig. Det här med att jag inte tar tag i de saker som jag borde gjort för längesen. Andas. Tänk. Ta tag.

Det kommer bli bra. Tillslut. Det är jag helt säker på. Fortsätt tänk positivt.

tentaångest och lussekatter

Publicerad 2011-12-07 00:08:27 i Allmänt,

Mitt mål med den här dagen var att jag skulle kunna lite mer om ämnet vetenskaplig metod när dagen nådde sitt slut än vad jag kunde när jag vaknade.
Så frågan är då, har jag lyckats med detta? Om vi säger så här, jag skulle nog snarare påstå att jag lyckats reda ut förvirringen kring en del begrepp bättre, än att jag besitter en massa nya kunskaper inom ämnet. Men det är långt ifrån vad jag skulle vilja kunna vid det här laget. Visst har jag väl på sätt och vis nått mitt mål, men jag är nog inte helt nöjd.

Från en sak till en helt annan: min fina och kloka vän Frida berättade en väldigt bra sak för mig idag. De hade (vet inte om de har det än faktiskt) nämligen en regel hemma hos dem som säger att man aldrig får gå och lägga sig när man är arg. Anledningen till det var att dessa aggressioner inte skulle vara det sista man kände, om man mot förmodan aldrig skulle vakna igen (det är väldigt jobbigt att bara tänka på det faktum att man kanske aldrig vaknar igen, eller att någon i sin omgivning aldrig mer gör det). För visst skulle det vara hemskt om det var så, att man somnade arg och det faktiskt var det sista man kände?

Det är en väldigt bra regel som jag också tänkte börja leva efter. Jag ska aldrig gå och lägga mig när jag är arg. Eftersom att man för det första aldrig kan garantera att man vaknar igen, och för det andra vill jag att mina sista tankar ska vara fina. Jag ska alltså försöka att alltid somna med fina tankar (samtidigt tror jag att det gör att man sover sämre/oroligare om man faktiskt är arg eller allmänt nedstämd när man somnar).

Så min för att återgå till det jag skrev i början av inlägget, med att jag inte riktigt var nöjd med dagens insats. Även om jag pluggmässigt hade kunnat prestera bättre idag, så tvivlar jag på att dagen inte hade kunnat bli bättre sällskapsmässigt. För tame tusan vad jag har skrattat idag. Detta är för att jag har så otroligt roliga och glada vänner som bjuder på sig själva och får mig att må bra.

Med dessa ord avslutar jag den här dagen och går och lägger mig, glad och ytterst tacksam för det jag har!
Godnatt vänner och alla som jag känner.
[MyFransson]


#sägdethögt

Publicerad 2011-12-06 01:27:24 i Allmänt,

Efter inspiration från en hemskt video på youtube om en pojke som blir mobbad hade jag, Frida och Hanna en diskussion om att vi uppskattar folk i vår omgivning alldeles för lite. Man borde bli bättre på att ge människor, kända som okända, komplimanger eller bara visa sin uppskattning. Det kostar ingenting för den som ger, men det är så värdefullt för den som får ta emot.

För att försöka uppmuntra ett sådant beteende startade vi en hashtag (#) på Twitter där vi hoppas att folk ska börja uppskatta och ge varandra komplimanger "högt".

Vi vill att man ska våga säga alla fina saker som vi tänker om andra människor. Genom att använda #sägdethögt vill vi uppmuntra detta och hoppas att det kan glädja några fler själar. För visst är det väl så, att man alltid mår bättre själv om man lyckats få någon annan att bli glad!

Så nu mina vänner hoppas jag att alla hakar på för att göra omgivningen lite gladare, och hjälpa andra att uppskatta sig själva genom att öppet visa sin uppskattning för dem!
Oavsett om du gör det på Twitter eller inte, säg det högt!

[MyFransson]

Fredag i ord

Publicerad 2011-12-02 22:03:16 i Allmänt,

Så här har min fredag sett ut:
- En förmiddagstur till Bollnäs för att klippa mig hos kusinen.
- Pannkakor med kiwi, bär och banan till lunch.
- Tankebrottning med metodpraktikan
- Tacomiddag
- Badning med tända ljus och bubbel
- På spåret, Criminal minds med mera
- Risen, chips, dipp och julmust

Allt detta i sällskap med pojkvännen (förutom vid klippningen då han låg och sussade på lill örat).

En för jävla bra fredag faktiskt!
[MyFransson]

trasigheter

Publicerad 2011-12-01 20:03:59 i Allmänt,

Jag tycks vara i en period där det mesta i min omgivning går sönder. Det hela började i måndags när min käraste plattång (en av de mest älskade ting jag äger) gick sönder och kortslöt hela lägenheten. Trots att bitterheten var på topp försökte jag intala mig själv att det kanske inte gjorde så mycket, att jag kanske kan börja använda trippeltången lite mer, men insåg ganska snabbt att det för det första kommer ta upp all min lediga tid och dessutom slita sönder mitt hår. Men i ett tappert försök att ersätta den gamla godingen ska jag under morgondagen rådslå med kusinen och se om hennes frisörexpertis kan hjälpa mig i denna djungel av teknik och hitta en bra och prisvärd plattång som eventuellt kan fungera som ett substitut för min gamla kärlek (R.I.P plattis ♥).

Idag gick dessutom mina bästaste byxor sönder. De sprack! Likaså gjorde mitt hjärta. Nästan. Även om det känns ganska så hopplöst finns det en yttepytte gnutta hopp om att de går att laga. Förhoppningsvis kommer jag kunna fixa dem och likaså vår relation till varandra. Det vore ju förhimla tråkigt om vi skulle skiljas åt nu.

Ja jag överdriver, men när dessa materiellating gick sönder kändes det förfärligt.
Jag ska försöka att inte älta mer i dessa småsaker. Därför tänker jag trösta mig med att krypa upp i mannens famn och titta på Grimm. 

HörsHej!
[MyFransson]

Om

Min profilbild

My Fransson

Tjejen med hjärtat i Järvsö, lägenhet i Sundsvall och sambo i Hudiksvall. Har som mål att bli bra på kommunikation och PR. Brinner för bygdegårdar och framförallt den i Skålbo.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela