harardittlivmy

Tenta och separation

Publicerad 2012-05-30 23:47:54 i Allmänt,

Imorgon är det dagen D, sista tentan innan sommaren ska skrivas. Känner mig lugn, nervös, hjärndöd, allt och inget på samma gång.

Det värsta är nog ändå inte tentan utan separationsångesten som jag lider av. Har fram tills nyss ignorerat den ganska så bra, men det är nu ett faktum. Jag kommer sakna alla mina fina vänner under denna sommarledighet, brutalt mycket! Nog för att jag längtar efter en sommar i Järvsö, men helst vill jag vara överallt hela tiden i sommar. Med alla. Typsikt mig.

Ska försöka sova, glömma tenta och separationsångesten för några timmar och sen köra järnet!


Gjort och ska

Publicerad 2012-05-25 02:04:16 i Allmänt,

Klockan är två på natten och jag har precis tvättat färdigt. Man bara måste älska studentboendenas tvättider.

I onsdags sprang (!) jag Vårruset, idag har jag varit på Communicare och blivit klok, lapat mycket sol och varit på äventyr med Chris, Frida och silverkulan. Imorgon kommer Per upp till Sundsvall och vi ska hänga i solen och dricka öl. Kanske till och med grilla. Vem vet?

Om en vecka har jag sommarlov. Eller ja, vad man nu kan kalla denna "jobbalitepluggaliteochvaraliteledig"-perioden?

Om två sekunder ska jag sova. Hörs hej!

Sköna dagar i solen

Publicerad 2012-05-22 23:43:49 i Allmänt,

Tillbaka i stan efter en helskön helg hemma i Hälsingland. Fick träffa hela familjen, träna fotboll (!), planera bygdegårdsarbete, umgås med vänner som man inte träffat på alldeles för länge, skjutsat fylleskallar, sett konsekvenserna av en älgkrock och en massa annat.

Den här veckan verkar inte blir sämre då den hittills har bjudit på en ny inneboende (Chris), plugg, kortspel i solen, vin på en brygga i solen, fina samtal och bra umgänge. Det bästa är dock att det endast är tisdagskväll och veckan har fortfarande massor kvar att ge. Imorgon vankas Vårruset och jag ska göra mitt bästa för att inte få en sämre tid än för 5 år sedan när jag gick runt med klasskompisarna. Nu är det en ny klass och bättre kondition (eller?!) som står på schemat, så förhoppningsvis går det bättre. Dessutom ska jag träffa Kimmen och Lina för att försöka ta igen missad tid. Till helgen har vi planerat att skrika och skråla på dem som tävlar i Medelpadden och sedan kanske gå på en rolig fest. Allt detta i skenet av solen, eftersom Sundsvall lovar finväder hela veckan!

Mitt i allt detta ska det också hinnas med att tentaplugga för nästa torsdag är det dags att tenta av årets sista kurs. Sen är det "sommarlov" och alla drar åt olika håll. Behöver jag ens säga att separationsångesten börjar krypa inpå? Nä, trodde väl det. Men då vet ni ungefär vad som händer och sker!


HEMLÄNGTAN

Publicerad 2012-05-17 23:54:08 i Allmänt,

Vi tackar Frida för hennes fina gästspel i min blogg, och därmed givit mig smeknamnet Bus bebbe. Fint sörru!

Efter att ha tillbringat många timmar med näsan antingen djupt begraven i kurslitteraturen eller framför datorskärmen, var det skönt att få komma ut på en promenad. Därefter firade jag och Frida den avklarade seminarieuppgiften med glass, chokladsås och annanas framför Fråga Olle dokumentären och filmen August Rush. Underhållande.

Känner mig nu som ett barn som ska försöka sova dagen innan julafton. Imorgon är nämligen en bra dag. Jag ska äntligen få träna fotboll med det härliga gänget i JBK, träffa och kramas med hela familjen och uppvakta min fantastiskt fina mamma som fyller år.
Längtas så jag tror att jag spricker!

Långa dagar är likt berg- och dalbanor

Publicerad 2012-05-17 00:30:09 i Allmänt,

Det har slagit om till torsdag och det känns ganska skönt att få lämna onsdagen bakom mig. En dag som började bra, blev lite tung framåt eftermiddagen men som lyckades rycka upp sig på kvällskvisten. Dagen har varit lång om inte annat.

Imorgon väntar intervallträning med Frida, skolarbete och skospaning med Robert om det vill sig väl (det är ju röddag som kanske ställer till det). Det ser jag fram emot. Men innan dess lite sömn för att försöka glömma de mindre positiva besked som givits samt de personer som jag fått utstå under dagen. Vill snarare fokusera på de roliga och glada vännerna som finns i min omgivning. Tror bestämt att jag tänker göra så! Jag gör så.

Silverkulan

Publicerad 2012-05-14 17:08:34 i Allmänt,

I fredags råkade jag, Frida och silverkulan ut för en liten olycka. Roland, en stressad man på väg till Timrå, missuppfattade min framkrypning (för att få sikt) i en korsning och gasade rätt in i baken på oss. Jag skrattade mig ur situationen medan Frida fick vara den som blev arg. Tillslut skrattade även hon. Lustig situation så där på en fredagseftermiddag. Nu mår vi bra, förutom att silverkulan fortfarande har några skador, och väntar på att få träffa Roland igen. Det ska nämligen skrivas en massa papper och ritas för att försäkringsbolagen ska förstå det hela och ge oss pengar så silverkulan får bli hel igen.

Jag kan bara vara glad åt att det inte var jag som orsakade det hela. För om man ser tillbaka på mina år i trafiken så har jag ju lyckats åstadkomma några saker här och där: en dikeskörning i Holmsveden, en minikrock (utan några som helst skador) i Järvsö, en påkörning i Östersund (bara min bil som fick skador eftersom den andre smart nog hade införskaffat en dragkrok som fick ta smällen) och en uggel-incident i Offerberg. Några saker på min trafiklista som sagt.

Men nu får det vara slut med sådana fasoner för ett tag framöver. Känns som att jag har gjort saker så jag klarar mig en stund. Med dem orden tackar jag och silverkulan för oss.

KlartKrylbo!

Allsmäktig, maktlös eller mäktig

Publicerad 2012-05-10 16:37:57 i Allmänt,

På frågan om huruvida vilken makt medierna har över oss medborgare och våra tankar finns många svar. Frågan är, finns det något svar som är rätt? Egentligen?

Jag har mina aningar, men jag menar vem är det som avgör en sån fråga? Det är lite för många faktorer som spelar in för att man ska kunna säga vem som har makten och inte. Komplexa frågor.

Älskar att jag låter så smart, fast det enda jag gjort är att ställa mig samma frågor som boken ställer till oss som läser den. Alltså är jag inte lika smart som jag utger mig för att vara. Som Per skulle sagt: jag är bara en mellanhjärna än så länge. Dock är det inte så långt kvar tills jag får avancera och bli en storhjärna! Om ett år och en kandidatexamen kan jag få kalla mig för storhjärnan Fransson. Coolt!

How to do ostkaka

Publicerad 2012-05-09 22:47:44 i Allmänt,

1. Frakta flera liter mjölk utan att spilla en droppe - check!
2. This is My cool and I can't take it off!
3. Dripp dropp, all vassle ska bort
4. Skjuts in i ugn
5. Det bästa i hela proceduren - äta från skorpan
6. Vårt konstverk. En ostkaka à la Anna Björs

"ostkaka - det är fan en konst att tillverka"

Publicerad 2012-05-09 22:41:19 i Allmänt,

Efter ett antal samtal till både Arla och LRF lyckades jag vid tvåtiden till slut få tag i bonden Bengt som lovade att jag skulle få köpa 12 liter opastöriserad mjölk. Jag och Frida satte oss i silverkulan och dundrade ut till bondgården där vi tittade på kossorna (vågade inte fråga om vi fick klappa dem) och köpte med oss mycket mjölk. På vägen hem körde jag mitt försiktigaste för att undvika mjölkspill i bilen. Vi har sedan i timmar försökt framställt den finaste av alla konstformer, ostkaka (just nu känns det som att inget slår detta). Klockan 21.00 tog vi för sista gången ut denna gyllengula skapelse ut ugnen och kände oss stoltare än någonsin. Vi hade gjort det. Tillverkat ostkaka på egen hand. Fan va bra vi är!

Dripp dropp

Publicerad 2012-05-09 12:53:13 i Allmänt,

Idag regnar det. Det är grått och trist utanför fönstret. Men hemma hos Frida är det mysigt och varmt. Här borstar vi filtar med hårborstar, äter sommarlunch och försöker få tag i 12 liter opastöriserad mjölk. En uppladdning inför den stundande pluggstunden.

Stay tuned för att få veta vad mjölken ska användas till.

Sömn är överskattat, eller nå ...

Publicerad 2012-05-05 03:34:34 i Allmänt,

Försöker sova. Det spritter i benen. Käkarna krampar och jag känner mig klarvaken trots att klockan är halv fyra. Jag vet inte om det är alla tankar i min trånga skalle som ställer till det, eller den fruktansvärda hemlängtan. Kanske är det både och? Det tycks i alla fall vara helt omöjligt att sova. När jag försöker tömma mig själv på tanken som snurrar i huvudet så dyker nästa upp. Kommer jag hinna läsa alla kapitel imorgon? Kommer jag hinna träna? Hur ska jag hinna ordna inför festen imorgon? Undra om jag får sommarjobbet jag vill ha? Får vi bidraget vi sökt till bygdegården? När kommer jag kunna åka hem igen? Kommer jag orka springa Vårruset? Kommer jag klara kursen? Ska jag plugga i sommar? Varför kan jag inte sova?

Mycket att tänka på och helt omöjligt att inte tänka på nånting. Så vad gör man? När man som mest behöver sömnen tycks den strejka och inte vilja samarbeta. Helt fel tillfälle. Helt fel!

Om

Min profilbild

My Fransson

Tjejen med hjärtat i Järvsö, lägenhet i Sundsvall och sambo i Hudiksvall. Har som mål att bli bra på kommunikation och PR. Brinner för bygdegårdar och framförallt den i Skålbo.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela